Psychomotorische therapie voor kinderen en volwassenen

Psychomotorische therapie (PMT) is een vorm van hulpverlening voor kinderen en volwassenen met psychische en sociale klachten.
In de therapie worden oefeningen met betrekking tot lichaam en bewegen gedaan, die deze klachten verminderen of wegnemen. 'Lichaam en bewegen' verwijst naar het specifieke uitgangspunt van de psychomotorische therapie: psychische problemen hebben altijd een verbinding met lichamelijke elementen zoals lichaamstaal, lichaamsgevoel en bewegingsgedrag. lees meer »

Doen en ervaren

Naast praten en vertellen zijn doen en ervaren ook manieren om te werken aan problemen. Voor de volwassenen en kinderen die moeite hebben met praten kan dit juist prettig zijn, spelenderwijs en al doende kunnen problemen opgelost worden. Voor degene die geneigd is teveel te praten / te rationaliseren kan doen en ervaren helpen om meer contact met gevoelens te krijgen.

Therapie

Psychomotorische therapie kan een passende therapievorm zijn voor verschillende klachten. Er kan hierbij gedacht worden aan negatief denken, zich angstig, gespannen of somber voelen of problemen met anderen. Deze klachten en problemen kunnen spelen op alle leeftijden; de praktijk biedt behandeling voor ouderen, volwassenen, jongeren en kinderen.

levenslijn
ontstaat in de aarde
groeit de hemel in
zoekt licht en ruimte

paden kruisen
ik en de ander
een boog, een kom
ergens waar bescherming
en steun gevonden is

lopend onder kronen
die reiken naar boven
het licht valt, het bos geurt
voeten bewandelen en
indrukken vertellen het seizoen

eens verstoppertje
tussen de bomen
erachter, erin
samen met plezier
elkaar opnieuw weer vinden

lijnen kruisen
in heden en verleden
tussen jou en mij
tussen mij en mij