Marga Hoeksema, psychomotorisch therapeut en OKI-B behandelaar

In 2007 ben ik begonnen met het opbouwen van mijn praktijk voor psychomotorische therapie. Nu, 10 jaar verder, is het een bloeiende praktijk geworden waarin ik met veel plezier werk met kinderen en volwassenen.
Ik ervaar dagelijks de kracht van het werken vanuit spelen, bewegen en lichamelijkheid. En ik maak vaak mee in de sessies hoe het uiteindelijk ruimte, rust en verbondenheid geeft bij kinderen en volwassenen wanneer het lichaam weer gehoord en gevoeld kan worden.

Ervaring

Als psychomotorisch therapeut heb ik van begin jaren 90 tot 2002 waardevolle werkervaring opgedaan in de klinische, deeltijd en poliklinische behandelingen in de Geestelijke Gezondheidszorg. De PMT hulpvragen waren gerelateerd aan eetstoornissen, trauma’s, depressie, angststoornissen en persoonlijkheidsproblematiek en de cliënten kwamen voor groeps- of individuele psychomotorische therapie.
Daarnaast heb ik van 2003 tot 2010 gewerkt als docente therapeutische en methodische vaardigheden binnen de Master opleiding Psychomotorische therapie, Hogeschool Windesheim te Zwolle. Ook werkte ik enkele jaren voor de HBO opleiding tot psychomotorisch therapeut.
De afgelopen twee jaar heb ik mij verdiept in het werken met kinderen en ouders in de PMT setting. Ik ervaar in deze sessies hoe ouder en kind elkaar weer gaan zoeken en ont-moeten, er weer ruimte komt voor plezier en ontspanning, ze elkaar weer leren verstaan, ook zonder woorden. Inmiddels ben ik gecertificeerd OKI-B behandelaar en bied ik deze behandelvorm ook aan in mijn PMT praktijk. Lees meer hierover in "OKI-B in PMT".

Vestiging

De vestiging van de Praktijk voor Psychomotorische therapie is in Praktijk de Matenhoek. Hier voeren 13 andere hulpverleners ook hun praktijk (psychologie, logopedie, fysiotherapie en de diëtiste), waardoor er goede mogelijkheden zijn voor multidisciplinaire samenwerking.

Samenwerkingsverbanden in het kader van hoofdbehandelaarschap.

Ester Beersma
Praktijk Op Maat
Molenmakershoek 17 Apeldoorn
www.opmaatapeldoorn.nl

Resi Bessems
Voor kinderen en volwassenen
Molenmakershoek 17 Apeldoorn
www.voorkinderenen volwassenen.nl

Els Carlier
Praktijk voor Psychiatrie en Psychotherapie Sunnij Cottage
Burg. Tutein Noltheniuslaan 24 Apeldoorn
www.psychiatersunnijcottage.nl

Marga Jonkman
Kind en Jeugd praktijk
Molenmakershoek 17 Apeldoorn
www.jeugdpsycholoog apeldoorn.nl

Meike Kruithof
Praktijk voor orthopedagogiek
Molenmakershoek 17 Apeldoorn
www.praktijk-meikekruithof.nl

Henriette van der Meijden
Belloods, praktijk voor bewegings en lichaamsgerichte therapie.
Sint Antonieweg 9 Epe
www.belloods.com